Gelderland

Hennepkwekerij met 300 planten Bierbrouwershorst Apeldoorn opgerold

De politie heeft maandagavond twee personen aangehouden nadat zij een wietkwekerij aantroffen in appartement aan de Bierbrouwershorst in Apeldoorn De Maten.

Rond 22.45 uur kwam de politie met zo’n vijf voertuigen naar het desbetreffende appartementencomplex. Agenten hielden vrij snel twee personen aan, een man en een vrouw. Beide werden overgebracht naar het politiebureau, daar hebben zij in ieder geval de nacht moeten doorbrengen. De twee worden vandaag door de recherche gehoord. Het gaat om de bewoonster van de woning en een 34-jarige man uit Soest.

In het appartement, dat gevestigd zit op de derde verdieping van het complex, hebben agenten een wietkwekerij aangetroffen. Toen de twee verdachten waren afgevoerd kwamen zowel Liander als een gespecialiseerd bedrijf om de wietkwekerij te ontmantelen.

De politie kwam ter plaatse naar aanleiding van een melding.

Volgens buurtbewoners zou het onderzoek en het ontmantelen van de kwekerij tot diep in de nacht hebben plaatsgevonden. In totaal gaat het om zo’n 300 planten. Deze worden samen met de apparatuur vernietigd.

Agenten hebben op het naastgelegen parkeerterrein ook nog een bestelbusje doorzocht.

Foto’s: Persbureau LDG

 

 

Gerelateerde artikelen