Gelderland

Jonge scooterrijder zonder rijbewijs botst tegen geparkeerd busje Hoornbloem Apeldoorn

Op de Hoornbloem in Apeldoorn is vrijdagavond een jonge scooterrijder tegen een geparkeerde bestelbus aangereden. De scooterrijder raakte daarbij gewond.

Het ongeval gebeurde rond 23.15 uur. De scooterrijder botste door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde bestelbus aan, waarna hij met zijn scooter hard ten val kwam. De jongen liep verwondingen op aan onder andere zijn been. De eigenaar van de bus hoorde de klap en ging buiten kijken, al snel werd duidelijk dat de scooterrijder tegen zijn bus was gebotst. De man bekommerde zich over de gewonde jongen en belde 112. De politie kwam met spoed ter plaatse en namen de zorg over. Zij hebben de jongen geadviseerd om samen met zijn ouders naar de huisartspost te gaan.

De jonge scooter bestuurder verklaarde aan de agenten, dat hij geen rijbewijs had. De jongen kreeg daarvoor in ieder geval een bekeuring, ook zijn vader, die inmiddels in kennis was gesteld en ter plaatse was gekomen, sprak zijn zoon een flink woordje toe. De aanwezige agenten hebben van beide partijen een verklaring opgenomen en geholpen met het invullen van de schadeformulieren.

Zowel de scooter als bestelbus liepen beide enige schade op. Vooral de scooter is flink beschadigd en zal naar alle waarschijnlijkheid total loss zijn.

De scooter lekte na het ongeluk behoorlijk wat benzine. De gemeente is in kennis gesteld daarvoor, zij zullen het wegdek gaan reinigen.

Foto’s: Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen