Gelderland

Mogelijke koperdieven zwaargewond na brand in transformatorhuisje Apeldoorn

Twee mannen hebben woensdag ernstige brandwonden opgelopen bij een brand in een transformatorhuisje in Apeldoorn. Zij zijn met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Mogelijk wilden zij koper stelen, aldus de politie. Het gaat om een 20-jarige man uit Apeldoorn en een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De twee liepen volgens een woordvoerder van de politie ernstige brandwonden aan armen en gezicht op. Voorbijgangers zagen rook en hoorden gegil en alarmeerde daarop de hulpdiensten. De brandweer schaalde in eerste instantie snel op naar het sein middelbrand, twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een officier van dienst waren snel ter plaatse. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brandweerlieden hebben de gewonden gekoeld in afwachting van het ambulancepersoneel. Drie ambulances en een traumahelikopter namen de zorg over de gewonden over. De twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Het is nog onduidelijk hoe de brand in het vrijstaande transformatorhuisje aan Kanaal Zuid is ontstaan. Door de brand zaten zo’n 400 panden in de omgeving enige tijd zonder stroom. Inmiddels is de stroomstoring verholpen; aldus Liander.

De recherche en forensische opsporing doen onderzoek naar de brand.

Foto’s: Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen