Gelderland

Ambulancechauffeur rijdt ambulance vast onder spoorviaduct Apeldoorn

Een ambulance die met spoed onderweg was naar een medische noodsituatie, heeft zich vast gereden onder een spoorbrug in Apeldoorn. De ambulance kwam muurvast te zitten.

Het ongeval gebeurde rond 02.45 uur op de Fortlaan, ter hoogte van station Osseveld. De ambulance reed over het fietspad onder de spoorbrug door, de spoorbrug bleek echter niet hoog genoeg voor de ambulance waarna de ambulance muurvast kwam te zitten. Het ambulancepersoneel seinde direct de meldkamer in, zij alarmeerde vervolgens een andere ambulance om naar de medische noodsituatie te gaan.

Een berger kwam ter plaatse om de ambulance los te trekken, echter ging dat niet geheel vlekkeloos. Eerst werd geprobeerd doormiddel van de banden leeg te laten lopen, de ambulance weg te kunnen trekken maar dit ging zonder resultaat. Daarna werd geprobeerd door zoveel mogelijk gewicht achterin de ambulance te hebben, zodat deze iets zakte, de ambulance weg te trekken. Dit keer met succes, dankzij een voorbijganger die de hulpdiensten te hulp schoot. Echter was alleen de achterzijde van de ambulance los gekomen en bleek de voorzijde nog vast te zitten.

Door wat duw en trek werk lukte het uiteindelijk om de ambulance na ruim 1.5 uur los te krijgen. De ambulance liep forse schade op aan vooral het dak. De ambulance wordt buiten dienst gezet en zo snel mogelijk hersteld.

Hoe het met het slachtoffer is afgelopen van de medische noodsituatie waar de desbetreffende ambulance naar toe onderweg was, is niet bekend.

Foto’s: Persbureau LDG

 

Gerelateerde artikelen