Gelderland

Auto verwoest na felle brand Apeldoorn Zuid

Een felle brand heeft afgelopen nacht een auto verwoest in Apeldoorn zuid. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

Even na 01.30 uur zag een voorbijganger de auto op een parkeerplaats aan de Adriaan Pauwstraat in brand staan. Hij belde direct 112 waarna de brandweer met spoed ter plaatse kwam. Bij aankomst van de brandweer stond de voorzijde rode Citroën, al volledig in brand. De brandweerlieden wisten door snel handelen overslag naar andere geparkeerde auto’s te voorkomen.

Het is de tweede brand in korte tijd in de Apeldoorn zuid, op 25 april brandde er een paar straten verderop, ook al een voertuig uit. Ook daar hielden agenten toen rekening met brandstichting, mede doordat er vlakbij de brandende auto toen een jerrycan dop werd aangetroffen.

De politie startte ook nu direct een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Ook werden ‘verdachte’ personen in de omgeving gecontroleerd door de agenten en werden hun gegeven vastgelegd.

De auto raakte bij de brand fors beschadigd en zal total loss worden verklaard. De eigenaar zal aangifte gaan doen bij de politie.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie