Opmerkelijk

Inbraak bij brandweer Bilthoven; belangrijk redgereedschap gestolen

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 mei hebben onbekenden ingebroken in de brandweerkazerne van Bilthoven aan de Leyenseweg. Daar werd bij hun hoofd tankautospuit en de reserve tankautospuit van Veiligheidsregio Utrecht zeer belangrijk redgereedschap en toebehoren gestolen.

Inbraak

De daders hebben een ruit van de roldeur ingeslagen en zijn zo naar binnen gegaan. Het redgereedschap gebruikt de brandweer om bijvoorbeeld beknelde personen te bevrijden uit autowrakken. Op foto’s is te zien dat er veel glas op de grond van de brandweerkazerne ligt en dat er veel lege schappen zijn aan de zijkanten van de brandweerwagens.

Getuigen

De brandweer roept op Facebook op om getuigen met eventuele camerabeelden van een videodeurbel zich te melden bij de politie op 0900-8844. Ook mensen die zelf iets gezien hebben in de betreffende nacht aan de Leyenseweg in Bilthoven worden gevraagd zich te melden bij de politie in De Bilt.

Walging

De postcommandant Peter Dekker liet aan RTV Utrecht weten zwaar te zijn verbolgen. “Door deze laffe daad is daardoor de veiligheid van onze burgers in gevaar.”

 

Foto’s: Brandweer Bilthoven Facebook

 

Gerelateerde artikelen