Gelderland

Apeldoornse kater ‘Muis’ vast in motorcompartiment auto

De brandweer heeft vrijdagmiddag hun handen vol gehad met het bevrijden van kat Muis. De kat, genaamd Muis, was vast komen te zitten in het motorcompartiment van een geparkeerde auto.

De brandweer ontving rond 15.15 uur een melding van een dier in problemen bij parkeergarage de Koningshaven in het centrum van Apeldoorn. Toen de brandweerlieden, met twee voertuigen arriveerden bleek er een kat vast te zitten op een wel hele bijzondere plek. Namelijk in het motorcompartiment van een auto. En niet zomaar een auto, het bleek de auto te zijn van de eigenaresse van de kat. Normaal gesproken redt de brandweer wel vaker katten, maar dan uit een boom. Zoiets maken ze niet heel vaak mee.

Dat de kat goed vast zat kwamen de brandweerlieden snel achter. Na een ruim drie kwartier durende inzet, was de kat eindelijk bevrijdt. De kat werd hierna overgedragen aan de eigenaresse die opgelucht was. Zij gaat zelfstandig met de kat naar de dierenarts om het beestje toch na te laten kijken, aldus een videocorrespondent ter plekke.

De brandweerlieden konden na de bijzondere en langdurige inzet, met een goed gevoel terug richting de kazerne.

Foto’s: LDG Fotografie

 

Gerelateerde artikelen