Gelderland

Drie containers verwoest na brand Kayersdijk Apeldoorn

Drie containers zijn vrijdagavond verwoest door een brand aan de Kayersdijk in Apeldoorn, ook een schuurtje liep forse schade op door de brand.

Rond 22.30 werd de brand ontdekt door bewoners. Zij alarmeerden direct de brandweer. De brandweerlieden waren snel ter plaatse en hadden het vuur snel onder controle waardoor erger is voorkomen, althans de schuur is behouden gebleven. Drie containers raakte verwoest. De schuur waar de containers tegen aanstonden, liep forse brandschade op. De schuur was van hout en vatte vlam.

De politie kwam ook ter plaatse en stelde direct een onderzoek in. Zo werden onder meer verklaringen opgenomen van buurtbewoners. Ook werd gevraagd of er mensen waren met camerabeelden, dit omdat de politie toch uit gaat van brandstichting.

De politie vraagt mensen dan ook, die camerabeelden hebben of iets verdachts hebben gezien rond 22.30 uur rondom de Kayersdijk; ter hoogte van het grasveld bij ROC Aventus, om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

De verwoeste containers zullen door het afvalverwerkingsbedrijf moeten worden vervangen. Ook zal de schuur grotendeels moeten worden vernieuwd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen