Gelderland

Jonge waterhoentjes gered door Apeldoornse brandweer

Een zevental brandweerlieden en een politieagent hebben maandagavond drie jonge waterhoentjes gered uit een duiker.

De drie waterhoentjes waren door een strominkje in een duiker terecht gekomen van een water langs de Wapenrustlaan in Apeldoorn en konden daar niet meer zelfstandig uit komen. Een voorbijganger hoorde gepiep uit de duiker komen en zag vervolgens de diertjes zitten waarop deze direct de brandweer belde.

De politie, brandweer en medewerkers van de dierenambulance kwamen ter plekke. De brandweer heeft de diertjes weten te vangen uit de duiker nadat eerst een rooster was verwijderd. De diertjes werden vervolgens door een politieagent opgevangen in afwachting van de dierenambulance. Deze heeft zich verder over de diertjes bekommert en de zorg over genomen.

Foto’s: Persbureau LDG

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *