Gelderland

UPDATE | Slachtoffer dodelijke aanrijding A1 is 56-jarige Apeldoorner

Op de A1 bij Beekbergen is net na het middaguur een voetganger aangereden op de A1 bij Beekbergen richting Deventer. De voetganger is hierbij om het leven gekomen. Het gaat volgens de politie om een 56-jarige man uit Apeldoorn. De politie heeft de familie in kennis gesteld.

Aanrijding

Na de aanrijding waren diverse automobilisten gestopt om te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Voor het incident werden ambulances, politie en ook een traumahelikopter opgeroepen. Het is onduidelijk wat het slachtoffer deed op de snelweg.

De politie heeft een verklaring afgenomen van de vrachtwagenchauffeur. De vrachtwagenchauffeur is zichtbaar ontdaan over de aanrijding.

File

Door de aanrijding ontstond er vrijwel direct een forse file vanaf Kootwijk tot aan Apeldoorn Zuid. Er stond een file van bijna een uur over 10 kilometer. Weggebruikers werden aangeraden om te rijden via de A30, A12 en de A50. Rond 14:15 uur liet Rijkswaterstaat via Twitter weten dat het onderzoek is afgerond en de snelweg snel weer wordt vrijgegeven.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen