Landelijk

Code geel: Kletsnatte Pinksteren door veel buien met onweer

Het wordt een kletsnatte eerste Pinksterdag. Het KNMI heeft voor heel het land code geel afgegeven. Buien, soms met onweer, trekken vandaag langzaam van zuid naar noord over het land. Hierbij kan veel neerslag vallen en plaatselijk wateroverlast veroorzaken.

Door de regen vandaag wordt het ook niet warmer dan een graad of 16. De buien kwamen afgelopen nacht via België binnen en zullen in de loop van de dag langzaam van zuid naar noord gaan bewegen.

Morgen

Morgenochtend laat vooral in het zuiden en oosten de zon zich even zien, in het noorden en westen is het bewolkt en vallen opnieuw buien, die soms stevig uit kunnen pakken. Er staat een stevige wind, aan de zuidwestkust zelfs krachtig (6) en mogelijk tippend aan hard (7).

Gerelateerde artikelen