Landelijk

Vliegtuigje neergestort in Rotterdamse haven; wrakstukken en olievlek gevonden in haven Rotterdam

De hulpdiensten in Rotterdam hebben aan het begin van de avond flink opgeschaald nadat er wrakstukken zijn aangetroffen van een gecrasht vliegtuig. Ook zouden er reddingsvesten zijn gevonden. De veiligheidsregio bevestigt dat er een vliegtuigje is neergestort.

Melding

De eerste melding kwam rond 19:00 uur binnen bij de meldkamer van een persoon te water. Al later werd er opgeschaald en werd er gesproken van een LVO (Luchtvaartongeval). Voor het incident werd er grootschalig opgeschaald. Meerdere boten van onder andere Port of Rotterdam zoeken het water af. Ook vliegt er een politiehelikopter laag boven het gebied.

Crash

Rond 20:15 uur bevestigde de veiligheidsregio dat er een vliegtuigje is gecrasht en dat er wordt gezocht naar twee vermiste personen. De zoektocht gebeurd met alle aanwezige diensten waaronder de KNRM, Kustwacht en politie.

Op webcambeelden is te zien hoe een tal van boten op zoek is op het water. Bekijk de beelden hier live: (19) Live stream | Nieuwe Waterweg – YouTube

Gerelateerde artikelen