Opmerkelijk

Verdachte (22) dood Gino al eerder veroordeeld voor kindermisbruik

De 22-jarige Donny M. die is aangehouden vanwege ontvoering en mogelijke betrokkenheid bij de dood van Gino van der Straeten is al eerder een keer veroordeeld geweest voor het bedreigen en mishandelen van twee jongens en zeker het misbruiken van één van de jongens. Dat zou gebeurd zijn in juni 2017. Nu bijna 5 jaar later, wordt Danny M. opnieuw verdacht.

Dat bevestigd de advocaat van een van de slachtoffers eerder vandaag tegen 1Limburg.

Eerdere veroordeling

In december 2017 veroordeelde de rechtbank in Maastricht de toen nog 17-jarige Donny M. tot drie jaar voorwaardelijke plaatsing in een jeugdinrichting. Hij kreeg daarnaast bijna 5 maanden jeugddetentie en een klinische behandeling voor geestelijke gezondheidszorg voor jongeren tot 23 jaar.

De nu 22-jarige verdachte wordt aankomende dinsdag of woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Maastricht. Justitie verdenkt Donny M. voor ontvoering en de betrokkenheid bij de dood van de 9-jarige Gino.

Gerelateerde artikelen