Gelderland

Politie en Marechaussee lossen waarschuwingsschoten na achtervolging A50 Vaassen

De politie en Koninklijke Marechaussee hebben afgelopen nacht een 49-jarige man uit Aalten opgepakt nadat hij was gecrasht tijdens een achtervolging op de A50 van Arnhem richting Zwolle. Eenmaal bij de afslag Vaassen kwam de achtervolging tot een einde.

Stopteken

De 49-jarige man negeerde een stopteken van de Koninklijke Marechaussee bij de grensovergang van de A12 en ging er vandoor. Hierop werd de achtervolging ingezet.

Crash

Rond 03:00 uur crashte de man met zijn auto in de bocht van de afslag naar Vaassen. De politie en Marechaussee kregen de indicatie dat de man vuurwapen gevaarlijk was omdat hij in zijn auto bleef rommelen en aanwijzingen negeerden. Daarom zijn er drie waarschuwingsschoten gelost.

Onderzoek

De politie en Koninklijke Marechaussee zijn tot vanmorgen vroeg 06:30 bezig geweest met onderzoek. Daarbij werd ook een politiehelikopter en hond ingezet. Ook hadden collega’s gezien dat de man iets uit zijn auto gooide op de A50.; Daarvoor werd een rijstrook afgesloten.

File

Door de afgesloten rijstroken tussen knooppunt Waterberg en afrit Loenen ontstonden grote files. Rond 08:00 uur bedroeg de totale file maar liefst 21 kilometer.

Gerelateerde artikelen