Gelderland

UPDATE | Brommobiel vliegt uit de bocht; twee traumahelikopters landen bij zwaar ongeval N301 Nijkerk

Omstreeks 20:00 uur werden de brandweer, ambulancedienst en twee traumahelikopters gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de N301 Barneveldseweg ter hoogte van de Appelse Molen. Daar is een 45 km-auto uit de bocht gevlogen en frontaal tegen een boom gebotst. Een persoon zat bekneld in de brommobiel en werd door de brandweer bevrijdt.

Gewonden

Bij het ongeval vielen 4 gewonden. Twee personen zijn door de ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hoe ernstig gewond de twee andere inzittenden zijn, is niet bekend. Een van de gewonden is overgebracht naar het ziekenhuis in Nijmegen en de andere naar Utrecht. De andere gewonden zijn per ambulance naar ziekenhuizen in de buurt gebracht.

Twee traumahelikopters uit Amsterdam en Volkel waren in het weiland geland naast de weg. Ook de brandweer van Barneveld en Zwartebroek werden opgeroepen. De ravage is enorm en de N301 deels afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer moet omkeren.

 

Gerelateerde artikelen