Landelijk

Tropische temperaturen tot 30 graden op komst

Het beloofd weer een mooie week te worden. Vandaag ligt de temperatuur rond de 22 graden, maar in de loop van de aankomende week stijgt de temperatuur rap.

Tropische vrijdag

Maandag lijken we een klein dipje te krijgen met een maximum temperatuur rond de 18 graden. Vanaf dinsdag stijgt de temperatuur weer  en schiet de temperatuur op woensdag en donderdag naar de 25 graden. Vrijdag wordt de mooiste dag. Dan wordt er een tropische 30 graden voorspeld. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en voert nog wat warmere lucht aan. In het noorden en westen wordt het 24 tot 26 graden, landinwaarts loopt het kwik op naar 27 tot 29 graden. Mogelijk wordt het in het zuidoosten 30 graden. Later op de dag is een enkele regen- of onweersbui niet helemaal uitgesloten.

Recordtemperatuur

Vorig jaar was het op 17 juni 30,8 graden. Daarmee was het de eerste tropische dag van het jaar. In het Gelderse Hupsel tegen de Duitse grens werd vorig jaar op 17 juni een temperatuur van 33,2 graden.

Of het record van vorig jaar wordt verbroken zal later deze week bekend worden als het weerbeeld dan veranderd.

Gerelateerde artikelen