Landelijk

Kinderen getuige van ontvoering 9-jarige Gino; ‘verdachte prees hem om voetbalkwaliteiten’

Een 14-jarige jongen en een 10-jarig meisje hebben gezien hoe Gino werd ontvoerd door de dader Donny M. Dat meldt Dagblad De Limburger. Donny kwam rond half zeven aanlopen bij de speeltuin en speelde een potje voetbal toen de 9-jarige Gino door de verdachte naar zijn auto werd gelokt. De man deed zich voor als een voetbaltrainer. Volgens de politie zijn de jongen en het meisje uitvoerig verhoord en is hun verklaring betrouwbaar.

Ontvoering

Gino liep volgens het meisje van 10 vrijwillig mee met Donny M. maar werd op het laatste moment door de verdachte de auto in getrokken. Volgens het meisje werd Gino geprezen om zijn voetbalkwaliteiten. Eenmaal toen Gino de auto was ingetrokken was hij verdwenen.  Een paar dagen later, nadat Donny M. werd aangehouden door de politie in Geleen, werd het lichaam van de 9-jarige Gino gevonden.

Verdachte

De 22-jarige verdachte Donny M. wordt verdacht van ontvoering en moord. M. heeft al een zedenverleden. Zo werd hij in 2017 veroordeeld voor mishandeling en bedreiging van 2 kinderen waarvan hij er één heeft misbruikt.

 

 

Gerelateerde artikelen