Landelijk

Trajectcontrole beboet nu ook bij 70km/h tijdens werkzaamheden

Vanaf vandaag kun je ook boetes krijgen als je door een trajectcontrole te hard door werkzaamheden rijd. Utrecht heeft hiermee de primeur op de A12. Waar je normaal 100 mocht rijden, mag je nu nog maar 70 rijden. Het systeem is 24/7 actief.  Tot begin 2024 zijn er werkzaamheden aan de Galecopperbrug. Tot die tijd geldt er een maximumsnelheid van 70km/h.

Het is voor het eerst dat tijdens werkzaamheden een trajectcontrolesysteem naar een lagere snelheid wordt aangepast. Het OM meldde vorige week dat het handhaven op de maximumsnelheid de wegwerkers de kans geeft om veilig hun werk te kunnen doen.

Snelheidsovertredingen bij wegwerkzaamheden worden zwaarder beboet, omdat de veiligheid van de wegwerkers in gevaar wordt gebracht.

 

Gerelateerde artikelen