Gelderland

Drukte op (snel)wegen verwacht, Barneveld geeft toestemming voor landelijk boerenprotest

De Gemeente Barneveld heeft vandaag toestemming gegeven voor het landelijke boerenprotest dat voor woensdag gepland staat in het buitengebied van de Gemeente Barneveld, in Stroe. Het mag doorgaan na toestemming van Jan Luteijn. De organisatie van het protest voldoet aan de gestelde voorwaarden.

Groter protest

Er wordt verwacht dat het protest woensdag tot 3x of 4x zo groot is dan in 2019 op het Malieveld in Den Haag. Verwacht wordt dat het op de (snel)wegen erg druk kan zijn. Dit kan al zo zijn vanaf aankomende dinsdagavond.

Files

Er wordt nu rekening gehouden met 20.000 tot 30.000 boeren. De ANWB en Rijkswaterstaat houden rekening met grote files in heel Nederland omdat boeren vanuit het hele land naar Barneveld zullen gaan afreizen.

Om 07:00 uur is er op het Malieveld ook een ontbijt waar waarschijnlijk tientallen boeren op af zullen komen, om vervolgens naar Stroe te rijden.

 

Gerelateerde artikelen