Opmerkelijk

Treinconducteur overlijdt op station Hilversum na ruzie met zwartrijders

Zondagavond is er op station Hilversum een treinconducteur overleden nadat hij 2 tieners van 15 en 16 jaar oud had aangesproken op zwart rijden. De twee jongens reden in de trein van Amsterdam naar Amersfoort toen zij gecontroleerd werden.

Geduw en getrek

Zij konden geen kaartje laten zien en werden hierop aangesproken. Er ontstond wat gedoe waarna de conducteur de hulp in riep van wat collega’s. Volgens de politie werd er daarna wat geduwd en getrokken. Kort na het incident werd de conducteur onwel.

Overleden

Eenmaal op station Hilversum wordt een van de jongens aangehouden, de andere zwartrijder kon later thuis worden aangehouden. Volgens de politie is het niet duidelijk of het overlijden van de conducteur in verband staat met de eerdere ruzie met de twee tieners van 15 en 16 jaar oud. Er is nog geprobeerd de conducteur te reanimeren, maar de hulp komt te laat: de conducteur overlijdt ter plekke.

Er wordt nu onderzoek gedaan naar de toedracht en het overlijden van de conducteur. De politie roept reizigers op zich te melden bij de politie en om eventuele beelden met de politie te delen.

Foto: Google Streetview

Gerelateerde artikelen