Landelijk

ANWB: “Ga woensdag niet de weg op”, verkeersinfarct verwacht wegens boerenprotesten

“Ga woensdag niet de weg op”, dat is het advies wat de ANWB geeft voor morgen vanwege het boerenprotest wat morgen wordt gehouden in Stroe. De ANWB verwacht grote drukte op onder meer de A1, A28 en A30 én op de binnendoorroutes.

Ook rondom Apeldoorn kan het enorm druk zijn. Naar verwachting komen er rond de 30.000 boeren richting Stroe vanuit het hele land. Ook Rijkswaterstaat waarschuwde al eerder voor een verkeersinfarct. Rijkswaterstaat is ook in contact met de politie.

Naar verwachting zullen vanavond al de eerste boeren onderweg zijn naar de gemeente Barneveld. Morgen staat 12:00 uur op de planning als starttijd van het boerenprotest wat tot ongeveer 15:00 uur zal duren.

De ANWB verwacht de grote drukte voornamelijk op onderstaande routes:

– A1 Apeldoorn – Amersfoort
– A12 Arnhem – Utrecht
– A30 Ede – Barneveld
– A50 Zwolle – Arnhem

Gerelateerde artikelen