Gelderland

Automobilist rijdt over wegversmalling heen 1e Wormenseweg Apeldoorn

Een man reed dinsdagavond niets vermoedend over de 1e Wormenseweg in Apeldoorn totdat één van zijn kinderen die op de achterbank zat begon te huilen en afgeleid raakte. De man reed op een wegversmalling en kwam er bovenop tot stilstand.

Het ongeval gebeurde rond 23.45 uur. Het drietal reed in een zilverkleurige Volkswagen Golf over de 1e Wormenseweg in de richting van de Meester Lugtmeijerschool toen het mis ging. De man zou door één van de twee kinderen die op de achterbank zaten, afgeleid zijn geraakt nadat die begon te huilen. Hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en ontfermden zich over de drie inzittenden. Beide kinderen werden in de toegesnelde ambulance onderzocht, één van hen werd meegenomen naar het ziekenhuis. Het ging om een heel jong kind. De man en het andere kind kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft een verklaring opgenomen van de bestuurder. Door de harde klap werden meerdere buurtbewoners wakker waarna zij zijn gingen kijken en hulp aanboden.

De auto raakte zwaar beschadigd bij de botsing en moest door een berger van de wegversmalling af worden getrokken. Gedurende de hulpverlening en bergingswerkzaamheden was de 1e Wormenseweg volledig afgesloten.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen