Gelderland

11-jarige Mikail weer thuis na steekpartij Pythagorasstraat Apeldoorn

Het gaat naar omstandigheden goed met de 11-jarige Mikail uit Apeldoorn. De 11-jarige jongen werd donderdag meerdere keren gestoken door zijn buurman. Hij hield er 5 steekwonden en een snijwond in zijn nek aan over. De 11-jarige Mikail werd voor de deur thuis afgezet na school. De verdachte stelde enkele vragen aan Mikail. Toen hij daar niet direct op antwoordde, werd hij neergestoken.

Eerdere problemen

Er zouden al eerder problemen met de buurman zijn gemeld. De man zou verward over komen, aanbellen of kloppen op deuren van andere bewoners en dat zelfs midden in de nacht. Een maand geleden zou hij op de galerij van de flat hebben gelopen met een schroevendraaier en roepen “Kom naar beneden dan!” Ook zou Een buurman zei dat de woningcorporatie en de politie niks doen.

Mikail heeft nu 5 steekwonden. Twee op zijn rug en een in zijn buik, knie en arm. In zijn nek heeft hij heen snijwond. De 11-jarige zegt tegen onder andere Omroep Gelderland en De Stentor dat het geen pijn doet.

Na het incident is hij gaan eten bij de McDonald’s en kreeg hij van zijn vrienden een grote knuffelhond. De moeder van Mikail maakt zich grote zorgen. “Wat als hij vrij komt? Hij heeft psychische problemen dus lang vast houden kunnen ze hem niet.’

Ook de buurtbewoners zien de man liever niet opnieuw in de flat terugkeren. “Van kinderen blijf je af!”

Omroep Gelderland stelde vragen aan woningcorporatie De Woonmensen die de flat beheert. Zij zijn echter nog niet in staat geweest om te reageren.

Gerelateerde artikelen