Landelijk

Boeren roepen elkaar op; leg maandag Nederland plat en blokkeer luchthavens

In diverse groepen op Telegram worden boeren opgeroepen om maandag Nederland plat te leggen. Dat meld De Gelderlander vanmiddag. “Nederland dicht, maar hou het netjes” klinkt er in onder andere de groep Boeren in Opstand.

Er wordt onder meer opgeroepen om Schiphol Airport, Eindhoven Airport, de Rotterdamse havens, alle distributiecentra van levensmiddelen en alle grote vervuilers van Nederland te blokkeren. Als een soort van ultimatum wordt maandag 4 juli als datum genoemd. ‘Tot die tijd heeft de regering de tijd om de plannen in de prullenbak te gooien.’

De boeren merken dat de protestacties van de afgelopen dagen niks hebben uitgehaald bij het kabinet. Vandaar deze aankondigingen.

Gerelateerde artikelen