Gelderland

VIDEOUPDATE | Enorme politiemacht weert boerenprotest uit Apeldoorn

Gisterenavond was er een noodverordening actief in Apeldoorn. De aanleiding hiervoor waren meerdere signalen en oproepen op social media van boeren om met zijn allen naar Apeldoorn te komen richting het politiebureau. Daar zouden 9 boeren vas zitten die de afgelopen dagen waren opgepakt tijdens de boerenprotesten.

Europaweg

De Europaweg werd door meerdere politiebusjes, motoren en een vrachtwagen volledig geblokkeerd voor alle verkeer. Ook werden de afritten van de A1 bij Hoenderloo door onder andere Rijkswaterstaat en de politie afgesloten. Omstanders die eerst op het kruispunt stonden, werden door de politie gesommeerd om het kruispunt te verlaten vanwege de noodverordening. Tijdens een noodverordening is samenscholing verboden.

Kanaal Zuid

Bij het viaduct van de A1 op het Kanaal Zuid kwamen tientallen boeren met hun trekkers richting Apeldoorn. De aanwezige agenten zijn daar in gesprek gegaan met de boeren. Enkele boeren probeerden nog langs de politie te komen, maar dat was tevergeefs, de politie stuurde ze net zo hard weer terug.

Politiebureau

Aan het begin van de avond verzamelden zich meerdere politiebusjes waaronder de Mobiele Eenheid nadat bekend werd dat de Apeldoornse burgemeester een noodverordening had afgekondigd. De agenten reden vervolgens weg bij het politiebureau om zich op meerdere plekken in Apeldoorn op te stellen.

Foto’s: 112nieuws.net

 

Gerelateerde artikelen