Gelderland

Noodverordening voor complete gemeente Harderwijk vanaf 16:00 uur

In de gehele gemeente Harderwijk geldt vanaf 16:00 uur een noodverordening vanwege een aangekondigde demonstratie van Nederland in Verzet. Dat protest mag doorgaan. De burgemeester van Harderwijk, Harm-Jan van Schaik, heeft dat besloten na overleg met politie en het openbaar ministerie.

Om veiligheidsredenen zal de route van de demonstratie niet langs de woningen van minister Van der Wal en Norbert Dikkeboom gaan, in tegenstelling tot eerdere aankondigingen van de organisatie. “Vrijheid van meningsuiting is in Nederland een groot goed. Ik zal daarom meewerken aan het toestaan van een demonstratie binnen onze gemeentegrenzen. Er is mij, met de onrust eerder deze week in Hierden nog vers in het geheugen, veel aan gelegen de openbare en orde en veiligheid te waarborgen”, aldus burgemeester Van Schaik.

De noodverordening geldt van vrijdag 1 juli 16:00 uur tot zaterdag 2 juli 04:00 uur. Dit geeft de politie de mogelijkheid om, wanneer nodig, preventief te fouilleren. De politie kan mensen ook verzoeken de gemeente Harderwijk te verlaten.

Gerelateerde artikelen