Landelijk

LIVEBLOG | Boerenprotesten vroeg van start, distributiecentra geblokkeerd

Het wordt vandaag de dag van de boerenprotesten. Vanuit het hele land komen al meldingen binnen van boerenprotesten. Boze boeren blokkeren onder andere diverse distributiecentra. Volg alles hieronder in ons liveblog.

Update 21:00 uur (Liveblog gesloten)

In Nijkerk is sinds 18:00 uur een noodverordening van kracht. Bij het distributiecentrum van de Boni is het enorm druk geworden. Ook zou de Mobiele Eenheid onderweg zijn. Bij deze sluiten wij het liveblog af.

Update 13:19 uur

Het is al wat drukker geworden in Nijkerk bij het distributiecentrum van de Boni. De weg loopt aardig vol met passerende vrachtwagens.

Update 12:48 uur

Op diverse snelwegen zijn al blokkades door boeren. Onder andere op de A37 vanaf de Duitse grens richting Hoogeveen en op de A28 tussen Zwolle en Assen.

Update 11:07 uur

De politie heeft in Veghel vier boetes uitgeschreven aan ‘eigenaren van landbouwvoertuigen’. Drie keer voor het niet voeren van een kentekenplaat en een keer voor het niet tonen van een rijbewijs. Dat meldde de politie op Twitter.

Update 08:22 uur

Ook vanuit Raalte, Nieuwegein en Woerden worden meldingen gemaakt van geblokkeerde distributiecentra van onder andere de Jumbo. Ook in het noorden van het land in Friesland en Groningen worden distributiecentra van de Lidl, Albert Heijn geblokkeerd.

Update 07:55 uur

Het is vooralsnog rustig op de Nederlandse snelwegen. Op het hoogtepunt stond er 30 kilometer file. Rijkswaterstaat en de politie raden aan goed de verkeersinformatie in de gaten te houden.

Video-update 07:41 uur

Videobeelden van het protest en de blokkade bij het distributiecentrum van de Boni in Nijkerk

Update 07:28 uur

Door het gehele land worden distributiecentra van supermarkten geblokkeerd. Zo ook in Drachten, Nijmegen en Veghel.

Update 06:30 uur

Ook het distributiecentrum van Arla Foods in Nijkerk aan de Gildenstraat wordt geblokkeerd door de boeren. Ook daar is de sfeer gemoedelijk.

 

Update: 05:30 uur

Het distributiecentrum van de Boni in Nijkerk is volledig ‘omsingeld’ door de boeren. Zij blokkeren het distributiecentrum. Aankomende en vertrekkende vrachtwagens kunnen niet het distributiecentrum bereiken.

 

Gerelateerde artikelen