Gelderland

Brandende hooibalen op A50 zorgen voor forse rookontwikkeling

APELDOORN – De A50 is bij Apeldoorn richting Zwolle ter hoogte van het viaduct van de Zutphensestraat in Apeldoorn gisterenavond afgesloten geweest vanwege brandende hooibalen. De brandweer werd met spoed gealarmeerd en ook de politie kwam ter plaatse. Volgens de ANWB ging het om een boerenprotest. Op social media circuleren beelden van tractoren die bij de brandende hooibalen stonden, maar bij aankomst van de hulpdiensten al vertrokken waren.

Brandende hooibalen

De brandweer heeft het nodige bluswerk verricht. Via Twitter liet Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland weten dat de hooibalen met een kraan van de snelweg gehaald werden om ze op een andere plek verder af te blussen.

Rond 23:00 uur waren de brandjes onder controle en kon de brandweer retour naar de kazerne. Rijkswaterstaat heeft gecontroleerd of er schade was aan het asfalt waarna de A50 weer werd vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen