Gelderland

Mobiele Eenheid staat paraat in Nijkerk om in te grijpen bij Boni Distributiecentrum Nijkerk

De Mobiele Eenheid van de politie gaat  ingrijpen bij het distributiecentrum van de Boni in Nijkerk. De burgemeester had een ultimatum gegeven van 14:00 uur en deze is inmiddels ruim overschreden. Op diverse plekken gaat de ME zich strategisch opstellen. Dat meld een woordvoerder van de Gemeente Nijkerk.

Mobiele Eenheid

Op videobeelden is te zien dat de Mobiele Eenheid zich op diverse plekken verzamelde waaronder bij de Nijkerkse brandweerkazerne. De boeren moeten volgens de politie hoe dan ook vertrekken. Door de blokkade van 2 dagen lijden de 44 filialen van de Boni in Nederland enorme schade. Voornamelijk de schappen van fruit en brood raken leeg.

De politie zet vooral in op de-escalatie en het rustig afbouwen van de blokkade.

Rond 17:00 uur verlieten de boeren het industrieterrein waar het distributiecentrum van de Boni gevestigd is.

Foto’s: Rowice Flips/112nieuws.net

 

Gerelateerde artikelen