Gelderland

Felle brand verwoest auto Zwaluwweg Apeldoorn

APELDOORN – Een felle brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ‘nieuwe’ auto verwoest aan de Zwaluwweg in Apeldoorn Zuid. Ook een naastgelegen woning liep schade op.

Wakker van brandlucht

Rond 01.15 uur werd een van de bewoners aan de Zwaluwweg wakker van een brandlucht, toen zij gingen kijken zag zij haar auto in brand staan op de oprit. De vrouw wekte direct haar man en belde 112. De twee bewoners gingen direct naar buiten omdat de auto vlak tegen de woning geparkeerd stond.

Schade

De gealarmeerde brandweerlieden waren snel ter plaatse en wisten overslag naar de naastgelegen woning en schutting te voorkomen. Van de auto was helaas niets meer over. De voorkant van de auto brandde namelijk volledig uit. Ondanks dat de brand niet oversloeg naar de woning, liep deze wel schade op. Door de warmte waren namelijk meerdere ruiten gebarsten van de woning.

De auto, die nog geen jaar oud is kan nu al richting de sloop. Een berger zal het voertuig afslepen.

Eerdere brand

Een opmerkelijk detail is dat 24 mei voor de woning ook al een container in vlammen op ging. De container was toen vermoedelijk in brand gestoken. Of de twee branden met elkaar in verband staan is niet duidelijk.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Of er sprake is van brandstichting of van een technisch mankement is onderdeel van het onderzoek en zal worden onderzocht.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen