Gelderland

Brandende composthoop zorgt voor veel rookontwikkeling Vaassen

VAASSEN – De brandweer is afgelopen nacht druk bezig geweest met het blussen van een brandende composthoop in Vaassen.

Composthoop

Rond 00.15 uur zag een voorbijganger rook uit een composthoop komen langs de Geertstraat tussen Vaassen en Nijbroek en alarmeerde de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse en ontdekte dat de bult die in een weiland lag, volledig in brand stond. Er kwamen drie blusvoertuigen en een officier van dienst ter plaatse om de brand te kunnen bestrijden.

Rookontwikkeling

Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij. Deze rook trok richting Teuge en de Vecht, de brandweer riep via Twitter dan ook op, dat mensen die last van de rook hadden, ramen en deuren moesten sluiten.

De brandweer is enkele uren tot diep in de nacht bezig geweest met het bestrijden van de brand. Meerdere kranen hebben de bult, die zo’n 50 bij 10 meter was uit elkaar getrokken zodat de brandweer het vuur goed kon bestrijden.

De oorzaak van de brand is onduidelijk, vermoedelijk is er broei ontstaan in de composthoop.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen