Gelderland

Tropische temperaturen op komst; “Het wordt flink zweten”

NEDERLAND – De aankomende dagen gaat de temperatuur fors stijgen. Maar of we ook de 40 graden gaan halen is nog maar de vraag. Het lijkt er wel op dat we over de 30 graden heen gaan. Na aankomend weekend verwachten we temperaturen van 35 graden.

Tropische temperaturen

Morgen (dinsdag) lijkt het al erg warm te worden. De temperatuur ligt dan rond de 29 graden en het kan dan erg benauwd aanvoelen. Het hogedrukgebied nestelt zich boven onze omgeving en dat resulteert in een naar zuid draaiende wind, die hele warme lucht onze kant op stuurt. Nog altijd trekken af en toe wolkenvelden over, maar ook de zon doet goede zaken. Die combinatie maakt dat de temperaturen alweer oplopen naar 25 tot 31 graden.

Als we naar de vrijdag kijken, daalt de temperatuur fors naar de 20 graden. Maar in het weekend schiet de temperatuur weer omhoog en kunnen we maandag de 34 of 35 graden aantikken.

Gerelateerde artikelen