Gelderland

VIDEO | Chauffeur bekneld na ernstig ongeluk A50 Beekbergen

BEEKBERGEN – Bij een zeer ernstig ongeluk op de A50 bij Beekbergen is afgelopen nacht een chauffeur van een bakwagen zwaargewond gewond geraakt. Vanwege de ernst van het ongeluk landde er een traumahelikopter op de snelweg.

Ongeval

Rond 02.00 uur ging het mis op de A50 vanaf Arnhem richting Apeldoorn. Ter hoogte van Beekbergen knalde de bestuurder van de bakwagen achterop een trailer van een vrachtwagen. De bakwagen kwam vervolgens tegen de vangrail tot stilstand. De hulpdiensten rukten massaal uit. Vier brandweerwagens, drie ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het laatst genoemde landde midden op de inmiddels volledig afgesloten snelweg.

Bekneld

De chauffeur van de bakwagen zat bekneld in zijn voertuig en kon pas na een uur door de brandweer worden bevrijdt uit zijn benarde positie. Het slachtoffer werd vervolgens overgedragen aan het ambulancepersoneel en de arts van de traumahelikopter.

Het slachtoffer, een man, werd nadat deze was gestabiliseerd per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De snelweg was gedurende de hulpverlening volledig afgesloten vanaf Arnhem richting Apeldoorn, verkeer moest er bij afrit Hoenderloo af en dan binnen door.

Onderzoek

De politie heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeluk. Nadat het onderzoek was afgerond werd de bakwagen door een berger afgesleept. De vrachtwagen kon op eigen kracht zijn weg vervolgen. Wel onder politie begeleiding gezien de achterkant van de trainer zwaar beschadigd was en hierdoor niet meer verlicht was.

Doordat de vangrail ook beschadigd was geraakt moest ook deze gerepareerd worden. Hierdoor bleef een deel van de snelweg bijna de gehele nacht afgesloten.

Beeld: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen