Landelijk

Zet de barbecue maar vast aan, want er is tropisch weer op komst!

Na een hoop regen kunnen we na dit weekend weer genieten van zomerse temperaturen. Dus plan dat stranddagje en steek de barbecue maar alvast aan, want na het weekend wordt het weer tropisch warm in Nederland! De temperaturen gaan zelfs richting de 36 graden! Maar niet getreurd, tot en met het weekend is het ook prima vertoeven hier in Nederland.

Vandaag 
Ondanks dat het na het weekend pas écht heet wordt, kunnen vandaag de korte broeken en jurkjes ook al uit de kast gehaald worden. Vandaag loopt de middagtemperatuur uiteen van 23°c in het noordwesten tot 29°c in het zuidoosten. In het zuiden van het land is het bewolkt, maar in de rest van het land is flink wat zon. Vanavond is het nog lang licht, maar koelt het wel af richting de 17°c tot 19°c. 

Morgen 
Morgenochtend blijft het droog en in het midden en oosten zal de zon regelmatig tevoorschijn komen. Het begin van de middag is het half tot zwaar bewolkt, maar in de loop van de middag breekt de zon door. Later op de middag is er in het Waddengebied kans op een kleine bui. Volgens de KNMI loopt de middagtemperatuur uiteen van 19°c in het noorden tot 26° in het zuiden van Limburg. 

Vrijdag 
Vrijdag wordt de zon met enige regelmatig afgewisseld met wolkenvelden. Het wordt maximaal 19°c in de noordelijke regio’s. In het midden en westen loopt de temperatuur op richting de 21°c en 22°c. In het zuiden wordt het 22°c tot 24°c. Er kan een enkele bui ontstaan, vooral in de noordelijke provincies.  

Het weekend 
Dit weekend wordt het al warmer, en gaat de temperatuur richting de 28°c. Ook zaterdag wisselt de zon zich af met bewolking, zon en soms een enkele bui. Zaterdag wordt het tussen de 19°c en de 24°c. In Limburg blijft het wel droog en kan de temperatuur zaterdag oplopen tot wel 25°c.

Zondag is het in het noorden 20°c tot 22°c. In het midden van het land lopen de temperuren zelfs al op tussen de 23°c en 25°c. In Limburg en Brabant kan de temperatuur zelfs weer oplopen tot 28°c! 

Maandag en dinsdag 
Warme lucht boven Frankrijk zorgt voor een paar zomerse dagen, want maandag en dinsdag wordt het pas écht tropisch warm. Dinsdag lopen de temperaturen mogelijk op tot 35°c in het zuiden. Het KNMI laat weten dat er zelfs 30-60% kans is op code geel in het zuiden. De brandweer zal daarom extra alert zijn in verband met de droogte in de natuur. Maandag is het op de Wadden rond de 25°c. In Limburg loopt de temperatuur verder op, hier kan het zelfs 30°c tot 33°c worden. 

Op dinsdag wordt het net iets heter dan op maandag. In het noorden zal de temperatuur rond de 28°c tot 29°c liggen. In het midden van het land is het 29°c tot 32°c. Het zuiden en zuidoosten van het land mogen zich voorbereiden op een temperatuur van 33°c tot 36°c.  

Foto: Puk van den Born/112nieuws.net

Gerelateerde artikelen