Landelijk

Het wordt dinsdag warm, maar dan ook écht warm

NEDERLAND – Nederland lijkt zicht op te maken op de warmste dag van het jaar tot nu toe. Lokaal kan het aankomende dinsdag een zinderende 39 of zelfs 40 graden worden. De dag daarvoor, de maandag, loopt de temperatuur al op richting de 35 graden.

Hitteplan

Of er een hitteplan afgekondigd gaat worden is nog niet zeker, maar de kans is wel groot dat dit gebeurd. Voornamelijk voor de zuidelijke provincies kan er dan code geel voor hitte worden afgegeven.

Op de maandag ziet het er naar uit dat het lokaal 35 of 36 graden kan worden. Lokaal in het zuiden zelfs nog iets warmer.

Dinsdag

De heetste dag van de week staat gepland op dinsdag. Dan kunnen lokaal temperaturen van 39 of 40 graden gehaald worden. “On-Nederlands heet” noemen velen het. In het zuiden kan het 40 graden worden. Als we meer naar de noordelijke provincies kijken kan het kwik stijgen tot zo’n 36 graden.

Gerelateerde artikelen