Landelijk

RIVM: ‘Vanaf maandag Nationaal Hitteplan actief’

NEDERLAND – Het RIVM heeft aangekondigd dat vanaf morgen het Nationaal Hitteplan in werking gezet word. De reden hiervoor zijn de hoge temperaturen de aankomende 2 dagen en wordt actief om eventueel preventief maatregelen te nemen.

Hitteplan

Het warme weer kan ervoor zorgen dat verschillende doelgroepen die niet in staat zijn goed voor zichzelf te zorgen, ongemakken (zoals vermoeidheid, hoofdpijn en concentratieproblemen) en ernstigere gezondheidsproblemen (zoals uitdroging en hitteberoerte) kunnen ervaren. 

Nationaal Hitteplan

Het Nationaal Hitteplan is een plan van aanpak dat gericht is om organisaties, professionals en vrijwilligers tijdig te attenderen dat er aanhoudend warm weer voorspeld is waarbij maatregelen genomen dienen te worden ter bescherming van kwetsbare groepen. 

Maandag en dinsdag

Vandaag is het al aardig warm in Nederland, maar maandag wordt het een flink stuk warmer. De temperatuur kan dan lokaal oplopen tot zo’n 36 graden. Dinsdag kan het nog warmer worden en kan de temperatuur van 40 graden gehaald worden.

Advies

Er wordt een dringend advies gegeven om zoveel mogelijk water te drinken, water mee te nemen in de auto en in de ochtend goed te ventileren.

Gerelateerde artikelen