Gelderland

Supporters van boeren bij ‘Oranjerotonde’ Apeldoorn

APELDOORN – Bij de rotonde van de Laan van Maten, ook wel de Oranjerotonde genoemd, stonden en reden eerder vandaag tientallen supporters van boeren met omgekeerde Nederlandse vlaggen. Zij wilden hun support aan de boeren laten zien.

Actievoerders

Het stond korte tijd muurvast rond de rotonde door toeterende auto’s. Rond 13:00 uur vertrokken de supporters om naar de A1 te rijden. Ze willen geen herrie schoppen, maar de boeren ondersteunen. Ze wilden daar de A1 blokkeren, maar door de aanwezigheid van de politie mislukte dit. Ze reden stapvoets over de A1 met daarachter de politie met meerdere voertuigen. De politie greep niet in.

Bij afslag Hoenderloo verlieten de actievoerders de snelweg om op het viaduct van de A1 bij de Hoog Buurloseweg te gaan staan.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen