Gelderland

Vernielingen in Boschbad Apeldoorn, afdekzeil wedstrijdbad vernield

APELDOORN – In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn een groepje jongeren in het Boschbad geweest en hebben daar het splinternieuwe afdekzeil van het wedstrijdbad vernield. Dat meldt De Stentor op hun website. De schade loopt op tot in de duizenden euro’s.

Groepje jongeren

Als het personeel van het Boschbad zaterdagochtend een inspectieronde doet, komen ze tot de ontdekking dat het nieuwe afdekzeil van het wedstrijdbad vernield is. Op camerabeelden is te zien hoe een groepje jongeren op het afdekzeil springen. Alle lamellen zijn kapot gegaan en er zit een gat van 5 centimeter in het zeil. Het Boschbad heeft aangifte gedaan van de vernieling.

Gesloten

Door de vernielingen kon het wedstrijdbad in het Boschbad voor langere tijd niet open dit weekend. En dat nu net de hitte aanbreekt. Baantjeszwemmers die zich zaterdagochtend bij het Boschbad meldden toonden begrip voor de situatie. Ze vinden het enorm vervelend voor het Boschbad.

Maar dankzij het harde werken van de personeelsleden klonk 1 uur voor sluitingstijd toch het verlossende bericht. De reparaties waren voltooid en het wedstrijdbad werd weer geopend. Tot grote vreugde van de vele zwemmers die nog even snel een laatste duik namen.

Foto: 112nieuws.net (Archief) (Bron info: De Stentor)

Gerelateerde artikelen