Gelderland

VIDEO | Twee zwaargewonden na frontale crash tegen boom Kayersdijk Apeldoorn

APELDOORN – Bij een heftig eenzijdig ongeluk op de Kayersdijk in Apeldoorn zijn afgelopen nacht twee mannen zwaargewond geraakt. Beide werden per ambulance met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Tegen boom

Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond 02.00 uur ter hoogte van de Nagelpoelweg. De auto met daarin twee mannen reed vanaf het centrum over de Kayersdijk in de richting van de A1, toen het door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en frontaal op een boom botste in de middenberm. Voorbijgangers zagen de gecrashte auto en belden de hulpdiensten. De hulpdiensten rukten massaal uit na de 112 melding.

Inzet hulpdiensten

Drie brandweerwagens, meerdere politiewagens en twee ambulances kwamen ter plaatse om de slachtoffers hulp te verlenen. De bestuurder zat bij aankomst van de hulpdiensten nog in het voertuig. Hij werd door de hulpdiensten uit zijn voertuig gehaald waarna hij in de ambulance werd gestabiliseerd en onderzocht. Het slachtoffer werd vervolgens met spoed naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht.

De bijrijder lag naast de auto, ook hij raakte gewond en werd door het ambulancepersoneel onderzocht en behandeld. Nadat hij was gestabiliseerd werd ook hij met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek

De auto raakte bij de botsing zwaar beschadigd en werd na het onderzoek van de verkeersongevallen analyse van de politie (VOA) afgesleept.

Vanwege het ongeluk en het daarop volgende onderzoek, werd de Kayersdijk in de richting van de A1 volledig afgesloten. Rond 04.45 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Foto’s & video: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen