Gelderland

Brandweer voor 2e keer in 24 uur naar bosbrand Scouting Spelderholt Hoenderloo

HOENDERLOO – De brandweer is voor de tweede keer binnen 24 uur tijd opgeroepen voor een bosbrand op het terrein van Scouting Spelderholt in Hoenderloo aan de Koudebergweg.

Gisteren stond er een stuk bos van zo’n vijf bij vijf meter in brand. Vier blusvoertuigen en ondersteunend materieel rukten met spoed uit. Bij aankomst hadden de leden van de scouting het vuur al grotendeels geblust mets emmers water en scheppen. De brandweer hoefde alleen nog na te blussen.

Ook vandaag woedde er een kleine bosbrand op het terrein. Op nog geen tien meter van de plek waar gister brand woedde stond zo’n 2 bij 2 meter in brand. Ook ditmaal hadden leden van de kampeerders het vuur gedoofd voordat de massaal uitgerukte brandweer ter plaatse was. Twee blusvoertuigen kwamen ter plaatse, de overige eenheden konden retour.

De brandweer heeft ook ditmaal alleen een nacontrole hoeven uit te voeren. De brandweer gaat uit van brandstichting. De politie gaat alles vast leggen.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen