Gelderland

Flinke brand zorgt voor ontruiming Apeldoorns appartementencomplex Mauvestraat

APELDOORN – De brandweer is even voor half twee gealarmeerd voor een woningbrand in een appartementencomplex aan de Mauvestraat in Apeldoorn. De politie heeft meerdere woningen ontruimd.

Ontruiming

Rond 13:20 uur werd de brand ontdekt en werd direct de brandweer met spoed gealarmeerd. Ter plaatse waren er flinke rookpluimen zichtbaar vanaf de buitenkant van het complex. De brandweer heeft de brand op de tweede etage geblust terwijl de politie meerdere woningen aan het ontruimen was. Er werd ook gecontroleerd of de woningen daadwerkelijk ontruimd waren.

Middelbrand

Omdat er sprake was van een brand in een appartement, werd er uit voorzorg opgeschaald naar het sein middelbrand. Er kwamen hierdoor extra brandweerwagens ter plaatse voor watervoorziening en om de brand sneller meester te kunnen zijn.

Brand meester

Rond 13:45 uur gaf de brandweer het sein brand meester. Het is onduidelijk hoe de brand is ontstaan. Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland zijn er bij de brand geen gewonden gevallen, De woning waarin de brand woedde is voorlopig onbewoonbaar.

Stichting Salvage komt ter plaatse om de schade op te nemen. Waar nodig worden omliggende appartementen geventileerd

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen