Gelderland

Intimidatie op A1 bij Voorst, opruimers trekken zich terug

VOORST/A1 – Op de A1 bij Voorst hebben de opruimers zich terug getrokken nadat zij zich geïntimideerd voelden. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat bevestigde dat. De opruimers waren bezig het afval op te ruimen wat boeren woensdagochtend achter gelaten hebben.

Opruimwerkzaamheden

Sinds vanmorgen ligt de A1 bezaaid met rotzooi wat boeren hebben achter gelaten. Dat moet door aannemers opgeruimd worden. Rijkswaterstaat verwacht dat de snelweg nog voor langere tijd dicht blijft vanaf Voorst richting Apeldoorn. Samen met Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is Rijkswaterstaat nu dringend op zoek naar een andere aannemer om het afval op te ruimen.

Asbestsanering

Het is niet duidelijk vanuit welke hoek de bedreigingen kwamen. Er moet op de A1 onder meer afval worden weggehaald waarin asbest zit. Dat moet gebeuren door een gespecialiseerd bedrijf. Eerst was er nog 1 rijstrook beschikbaar richting Apeldoorn, maar omdat het afval ook op de andere rijbaan terecht kwam, is er besloten om de snelweg af te sluiten.

Oproep

Rijkswaterstaat, Politie Oost-Nederland, Rijkswaterstaat, Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, Veiligheidsregio IJsselland, Veiligheidsregio Twente doet een oproep aan de betreffende boeren: stop met acties die gevaarlijke situaties opleveren!

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen