Gelderland

VIDEO | Opnieuw boerenprotesten, brandjes en afvaldumpingen op A50 Apeldoorn

APELDOORN – Vanmorgen zijn in alle vroegte de boeren weer begonnen met protesteren. Er wordt onder andere afval gedumpt, branden gesticht en er worden snelwegen geblokkeerd.

Rond 05:30 uur kwam de eerste melding binnen bij de brandweer voor een brand op de A50 bij Apeldoorn. Aldaar werden hooibalen in brand gestoken, werd er afval gedumpt, ligt er een meterslang stront spoor op de weg en loopt de vertraging fors op.

Grote protestacties

De boeren kondigden eerder al aan dat er weer ‘grote protestacties’ zouden komen. De ANWB en politie raden mensen aan rekening te houden met forse vertragingen. Onder andere op de A50 bij Apeldoorn is de hinder al fors. Daar stond rond 07:00 uur een file van ruim een half uur.

Forse hinder

Ook op de A30 bij Barneveld en de A28 bij Harderwijk werden hooibalen in brand gestoken. Volgens de ANWB komen de acties voor hun als een verrassing. De ANWB, Rijkswaterstaat en de politie raden mensen ook aan hun reis van tevoren goed te plannen. De A50 is tussen Vaassen en Apeldoorn dicht vanwege de boerenprotesten.

Ook worden diverse op- en afritten van de snelwegen geblokkeerd. Ze worden geblokkeerd door trekkers, hooibalen en afval met daarbij protestborden.

Verwachting

Er wordt verwacht dat er vandaag meer protestacties zullen plaatsvinden door heel Nederland. De boeren protesteren nog steeds tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De protesten zijn volgens de ANWB en de politie niet aangekondigd.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen