Gelderland

Opnieuw brandende hooibalen langs de A50 in Apeldoorn

Apeldoorn – Vanavond rond 21:50 is de brandweer opnieuw gealarmeerd vanwege brandende hooibalen op de A50 in Apeldoorn richting Arnhem. Het betreft een forse brand met veel rookontwikkeling. De brandstichting maakt vermoedelijk deel uit van de boerenprotesten. 

A50

Langs de berm van de A50 in Apeldoorn is een forse brand te zien. De brand is gesticht in de richting van Arnhem ter hoogte van het viaduct (Terwoldseweg). Meerdere hooibalen zijn in brand gestoken. De snelweg is tot zover niet afgesloten en de linkerrijstrook is nog gewoon geopend. Wel ondervindt het verkeer hinder door de brand en de rookontwikkeling. Boven op het viaduct staan veel toeschouwers die de brand zijn komen aanschouwen. 

Inzet brandweer 

Vanwege het droge weer is de brandweer opgeroepen met meerdere wagens. De brandweer van Vaassen werd als eerste gealarmeerd en een kwartier later moest het korps van Apeldoorn opgeroepen worden om te ondersteunen. De brand is inmiddels onder controle.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat er brand is op de A50. Deze maand is al meerdere keren brandgesticht, en moest zelfs de snelweg afgesloten worden. Vanmorgen rond 05:30 kwam al de eerste melding binnen bij de brandweer. Er werden hooibalen in brand gestoken, afval gedumpt en er lag een meterslang stront spoor op de A50. 

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen