Gelderland

Traumahelikopter rukt uit voor baby’tje Gemzenstraat Apeldoorn

Een traumahelikopter is vanmorgen rond 11:35 uitgevlogen naar de Gemzenstraat in Apeldoorn. Het gaat om een baby’tje dat in een woning ernstig gewond zou zijn geraakt. Volgens de hulpdiensten zou het gaan om een medisch incident.

Traumahelikopter 

Vanwege de medische noodsituatie werd er naast, twee ambulances en de politie, ook een traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen. Deze landde langs de Europaweg bij de op-en-afrit van de A1. De MMT-arts heeft het baby’tje gestabiliseerd. Het slachtoffertje is vervolgens per ambulance met spoed naar het ziekenhuis (Utrecht) overgebracht. 

Deel A1 afgesloten

Vanwege het incident werd er een deel van de toerit van de A1 richting Amersfoort afgesloten. Ook het fietspad langs de Europaweg werd geblokkeerd door de gelande traumahelikopter. Fietsers moesten afstappen en lopend om de helikopter heen. 

Eerder deze week

Het is de tweede keer in een week tijd dat de traumahelikopter op deze plek landt. Afgelopen week landde er hier ook een traumahelikopter nadat een fietser zwaargewond raakte bij een valpartij op de Ugchelseweg in Apeldoorn. Ook toen landde de traumahelikopter op het fietspad langs de Europaweg.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen