Gelderland

Loverboy/girl actie van Politie Apeldoorn in binnenstad

APELDOORN – De Apeldoornse politie heeft het afgelopen weekend nep loverboys en lovergirls ingezet om jongeren bewust te maken van de mogelijke gevaren.

Bewustwording

Het doel van de actie van de politie is het bewust maken van de jongeren in het uitgaansgebied over de mogelijke gevaren van loverboys en girls. Zij probeerden jongeren over te halen om mee te gaan voor een photoshoot of voor het aanmaken van een OnlyFans account. Het komt steeds vaker voor dat jongeren hiervoor geronseld worden en dan uiteindelijk slachtoffer worden.

Volgens de politie gingen in 60% van de gevallen de jongeren alleen mee naar buiten waarna zij in gesprek gingen.

De politie roept jongeren op als zij iets hebben meegemaakt waar zij graag over willen praten om zich te melden bij Ketenaanpak Loverboys en Jeugdprostitutie op 0800-2000 of met de politie zelf op 0900-8844.

Bron informatie: Politie Apeldoorn en Foto:Annette Sousa via Unsplash

Gerelateerde artikelen