Gelderland

Jongeren op heterdaad betrapt na vernielingen aan school Apeldoorn

APELDOORN – Vier jongeren zijn zaterdagavond op heterdaad betrapt toen zij vernielingen pleegden bij een leegstaande basisschool, de Ploeg, aan de Burgersveld in de Apeldoornse wijk de Maten.

Glasgerinkel

Meerdere politieauto’s kwamen even voor middernacht met spoed ter plaatse nadat een buurtbewoner glasgerinkel had gehoord en de politie had gebeld. Bij aankomst startte de agenten direct een zoektocht naar de daders. Met behulp van onder andere een surveillancehond van de politie, werden in de omgeving van de school vier jongens aangetroffen. Na kort onderzoek bleken de vier jongens de vernielingen te hebben gepleegd.

Bekeuring

Zeker twee van hen hebben een bekeuring gekregen voor baldadigheid. Ook zullen de vier jongens verantwoordelijk worden gehouden voor onder andere een vernielde ruit. Een beveiliger is ter plaatse gekomen zodat deze de gegevens van de jongens aan de eigenaar van het pand kon door geven, dit zodat de schade verhaald kan worden op de jongens.

Nadat alle gegevens waren uitgewisseld en de jongens een dure bekeuring op zak hadden gekregen, konden zij gaan. Waarom de jongens de ruit door gooiden is niet bekend.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen