Gelderland

Ontsnapt kalf gaat op avontuur en zakt door trampoline

Een opmerkelijk tafereel in het Gelderse Elspeet dinsdagmiddag, een kalf ging op avontuur en ontsnapte uit zijn weiland. Dat het kalf zich in het diepe heeft gegooid bleek dan ook letterlijk het geval nadat hij dwars door een trampoline was heen gezakt in een tuin van een naastgelegen woning.

Rond 13.30 uur ontdekte de bewoners van de Diepeweg dat er iets niet klopte. Er bleek een kalf uit het naastgelegen weiland te zijn ontsnapt. Het kalf kwam op een trampoline terecht die niet geschikt was voor zijn gewicht. Het kalf zakte door de trampoline en kwam in een gat eronder terecht.

De bewoners alarmeerden direct de brandweer die snel ter plaatse was. Met behulp van meerdere sterke brandweerlieden werd het kalf uit zijn benarde positie bevrijdt waarna meerdere brandweerlieden hem terug dirigeerden naar het weiland.

Het kalf raakte bij zijn avontuur niet gewond. Hoe het kalf heeft weten te ontsnappen is niet bekend. Het gat in de trampoline wordt zo snel mogelijk gemaakt zodat de kinderen er weer op kunnen springen.

Foto’s Jan Frens/LDGFotografie

Gerelateerde artikelen