Gelderland

Forse buitenbrand schrikt buurtbewoners nieuwbouwwijk Apeldoorn op

APELDOORN – Buurtbewoners van de Evert van ‘t Landstraat in de nieuwbouwwijk Ugchelen Buiten in Apeldoorn kregen woensdagavond de schrik van hun leven toen zij een oranje gloed zagen door hun ramen. Toen zij gingen kijken stond er een grote stapel met bouwmaterialen in brand. De vlammen sloegen zeker tot een vijftien meter hoogte en waren in de omgeving goed zichtbaar evenals de zwarte rookontwikkeling die van de brand af kwam.

Forse vlammenzee

Rond 23.20 uur zagen buurtbewoners een man tussen de hekken lopen waar bouwmaterialen lagen opgeslagen en niet veel later stond de pallets met daarom de bouwmaterialen in brand. Meerdere bewoners belden 112 waarop de politie en brandweer snel ter plaatse waren. De brandweerlieden hadden het vuur snel onder controle. Dat het vuur zo snel onder controle was en dat de meters hoge vlammen niet waren overgeslagen naar omliggende woningen, is te danken dat er geen wind stond. ‘Mocht het hebben gewaaid dan had dit heel anders kunnen aflopen, de woningen aan de overzijde zijn nog niet helemaal af. Op de daken bijvoorbeeld liggen dikke planken en balken, die hadden dan zo vlam kunnen vatten. Gelukkig is het met een sisser in die zin afgelopen; aldus een buurtbewoner’

De politie sloot de weg af, mede doordat er zoveel mensen op de brand af kwamen. De vlammenzee was namelijk onder meer te zien vanaf de drukke Arnhemseweg en de Laan van Westenenk.

Brandstichting

Agenten hebben van meerdere getuigen een verklaring opgenomen. De politie houdt er dan ook sterk rekening mee dat de brand is aangestoken. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien of mensen die bijvoorbeeld in de omgeving camerabeelden hebben waarop iets te zien is wat te maken kan hebben met deze brand.

Na ongeveer een uur keerde de brandweer retour richting de kazerne en keerde de rust weer terug in de wijk.

Foto’s: LDG Fotografie

Gerelateerde artikelen