Gelderland

Oplettende chauffeur vuilniswagen ontdekt tijdig brandje Apeldoorn

APELDOORN – Een klein beginnend brandje in een vuilniswagen is donderdagmiddag op tijd ontdekt door de chauffeur van de vuilniswagen. De chauffeur zag rookontwikkeling in de bak en bedacht zich geen moment. Hij kiepte de container leeg met het gevolg dat het vuilnis op de stoep van het SMN-postkantoor lag.

Snel onder controle

De brandweer kreeg even voor half één, een melding binnen dat er een vrachtwagen in brand zou staan op de Arnhemseweg in Apeldoorn ter hoogte van de SMN-Post. Bij aankomst van de brandweer bleek de chauffeur van de vuilniswagen het vuilnis al op straat te hebben gedumpt. Het vuilnis dat bestond uit huishoudelijk afval lag voor de ingang van het SMN-postkantoor. De brandweerlieden hadden het brandje snel geblust en onder controle.

Mogelijk door batterijen

Wat de oorzaak is geweest, is niet bekend. Vaak ontstaan dit soort brandjes door dat mensen batterijen weg gooien. Deze kunnen dan in de container gaan ontladen waardoor er brand ontstaat. Of dat hier ook het geval is, kan de brandweer niet zeggen.

Circulus, het afvalverwerkingsbedrijf dat het vuilnis in Apeldoorn ophaalt, zorgt ervoor dat het op straat gegooide afval weer wordt opgeruimd, wel gaan die opruim werkzaamheden zeker nog geruime tijd in beslag nemen.

Gerelateerde artikelen